Depardieu újra Franciaországban forgat

2013.08.07. 09:48

Gerard Depardieu újra Franciaországban forgat, ami azóta nem fordult elő, hogy a színész januárban orosz állampolgár lett. Három hetet dolgozik majd egy focis anyagon, az F2014-en, amelyben az egykori FIFA-elnök Jules Rimet játssza.

A gyors forgatás viszont nem jelenti azt, hogy Depardieu visszaköltözne szülőhazájába, ezt világossá tette. "Én orosz és belga állampolgár vagyok, Oroszországban élek" - mondta az AFP-nek. Hozzátette azt is, hogy az elmúlt 15 évben csak öt hónapot töltött a franciáknál, és 2012 decembere óta is csak másfél hónapot. "Nem menekülök az adóbehajtók elől" - mondta a színész, aki szerint a kormány egyszerűen elveszi az állampolgárok pénzét.

Depardieu akkor rúgta össze a port Franciaországgal, amikor a kormány kijelentette: extra adót vet ki a gazdagokra. Nyilvános vitát kezdett, aminek az lett a vége, hogy kölcsönösen szánalmasnak nevezték egymást a miniszterelnökkel. A színész ráadásul nem is vezethet Franciaországban, mivel tavaly ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát. Akkor a kihallgatásokat is kihagyta, így végül egy négyezer eurós büntetést varrtak a nyakába. Nem csoda, hogy egy friss felmérés szerint Depardieu népszerűsége 63 százalékkal esett a franciák körében az utóbbi időben.

Az F2014-et Párizsban kezdik forgatni, aztán svájci és brazil helyszínek következnek. A tervek szerint a 2014-es, brazíliai futball világbajnokság ideje alatt mutatják majd be a mozikban.