Felemás hírek a Star Trek-rajongóknak

2013.08.07. 15:28

A jó hír, hogy lesz új film. A közepesen jó hír, hogy erre valószínűleg a Star Trek 50. évfordulójáig, 2016-ig kell várni. Az íróbrigádba visszatér Alex Kurtzman és Roberto Orci, viszont a rendezéssel nem biztos, hogy bevárják J.J. Abramst.

Mivel J.J. Abrams a Csillagok háborúja hetedik részének munkálataival van elfoglalva és lesz is egy darabig, a Paramount Pictures nem tétlenkedett és keresett valaki mást rendezőnek. A Latino Review filmes oldal szerint Jon M. Chu lehet az egyik befutó. Egyelőre csak pletyka, de a Star Trek 3 esetleges rendezőinek listáján ő a legelső, de ezt még egyik fél sem erősítette meg. A G.I. Joe: Megtorlás rendezője egyelőre a szuperkatonás film harmadik részét tervezgeti, de az nyilván másodlagos lenne egy Star Trek-mozival szemben.

Star Trek Into Darkness Official International Trailer #1 (2013) - JJ Abrams Movie HD

Az viszont már biztosnak látszik, hogy folynak a tárgyalások az előző két rész (Star Trek, Sötétségben – Star Trek) íróival, hogy Alex Kurtzmant és Roberto Orcit a harmadik részhez is leszerződtessék.

Ami az új széria harmadik filmjét illeti, egyelőre homály fedi hogy miről fog szólni. A Dr. McCoyt alakító Karl Urban azt reméli, hogy valahogy visszatérnek az alapokhoz. A screencrave.com szerint egyes pletykák arról szólnak, hogy a következő film központi konfliktusát a Klingonok fogják adni, és Urban szerint is több kell egy sima bosszútörténeten alapuló filmnél. Biztos hír nincs, az biztos, hogy 2016-ban lesz az 50. évfordulója a Star Treknek, aminél jobb premiert keresve se lehetne találni az új filmnek.