Szétspoilerezik A hobbit 2-t

2013.08.08. 13:09
Vigyázat, extrém spoilerveszély! Mi szóltunk!

„Grandiózus látványosságra készüljenek fel a Középfölde-fanok decemberben: A hobbit - Smaug pusztaságában lesz kapzsi sárkány, morcos alakváltó, izgalmas folyami üldözési jelenet és egy látványos Dol Guldur-i ütközet a Fehér Tanács és a Nekromanta között" - lelkendezett a német kiadású Cinema magazinnak a Lost tévésorozat bombacsaja, Evangeline Lily, aki egy olyan tündét alakít Peter Jackson látványfilmjében, akiről Tolkien egy betűt sem írt a Gyűrűk Urában és a hozzá kapcsolódó többi történetben.

hobbit-desolation-of-smaug-evangeline-lilly-665
Fotó: New Line Cinema / MGM

„Rengeteg dolgot felhasználtunk a Gyűrűk Ura-regények függelékéből - spoilerezett tovább a mozimagazinban a 34 éves színésznő - a hardcore rajongók biztosan örülni fognak Szauron boszorkánymesterének, a Nekromantának, aki csak pár mondat erejéig szerepelt a könyvben. És míg a fakó bőrű Azog Tolkiennél nem élte túl az azanulbizari ütközetet, most már ő Tölgypajzsos Thorin nagy ellenfele. Az Esgaroth elleni ork inváziót is Peter Jackson találta ki a filmhez, akárcsak a karakteremet, a fiatal, mindössze 300 éves tündét, Taurielt, hogy legyen egy női főszereplő is ebben az erősen férfiorientált kalandban. Persze ő nem egy Arwen-másolat lesz, aki csak egy hegyesfülű szépség a filmben, inkább egy igazi bozótnindzsa! Az erdei elfek ugyanis sokkal veszélyesebbek, bizalmatlanabbak és gyanakvóbbak Elrond családjánál."

Peter Jackson maga is megszólal tünde témában a német Cinema cikkében: „A Taurielhez hasonló karaktereknek köszönhetően sokkal jobban bemutathatjuk az óriási különbségeket a bakacsinerdei és a völgyzugolyi tündék világa között." Peter Jackson emellett újabb kapcsolódási pontokat szegecsel A hobbit-trilógia és a Gyűrűk Ura-trilógia közé: igazi rajongócsemegének ígérkezik majd az a jelenet, amikor a tizenhárom törppel valójában sohasem találkozó Legolas kezet ráz Gloinnal, a későbbi legjobb barátja, Gimli apjával.

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Jackson a cikkben azt is megígérte, hogy a 2000 színésszel és statisztával felvett Hobbit-trilógia leglátványosabb és legsokkolóbb jelenete a második rész grandiózus zárójelenete, a sárkány halála lesz. A harmadik rész pedig az Öt Sereg csatáját meséli el, amikor az emberek, a törpék és a többi fajzat összevesznek a Magányos hegy mélyére elrejtett kincstengeren. A rendező egyébként a horrorfilmes múltját sem fogja megtagadni a folytatásban: Smaug pusztasága sokkal sötétebb, komorabb és feszültebb film lesz, mint az énekelgetős-mindig megmenekülős Váratlan utazás.