Bale 50 milliót kap, ha újra Batman lesz

2013.08.12. 11:51 Módosítva: 2014.09.09. 16:51
Vigyázat, spoilerveszély!

Mégis van az a pénz, amiért a 39 éves Christian Bale újra magára húzná a Denevérember jelmezét: a Warner Bros. stúdió 50 millió dollárt adna neki, ha húzónévként bevállalná a 2015-re tervezett Justice League-mozifilmet, derült ki a Wince Russell Beyond Batman: The Unauthorized True Story of Christian Bale and His Dark Knight Dilemma című e-könyvből. Ezzel az ajánlattal a Warner egyértelművé tette, hogy ugyanolyan milliárdos jegybevételeket generáló fejőstehénként tekint az Oscar-díjas színészre, ahogy a konkurens Disney-Marvel-Lucasfilm cégbirodalom a Vasember-páncéllal egybenőtt Robert Downey Jr.-ra (aki szintén 50 millió dollárt kapott a Bosszúállókban való vendégszereplésért).

Rajongói kamukép a készülő Justice League-hez
Rajongói kamukép a készülő Justice League-hez
Fotó: Facebook / Twitter

Viszont ha Bruce Wayne tényleg együtt ugrál majd a vásznon Supermannel, Csodanővel és egy rakás másik DC-hőssel, Christian Bale könnyen összezúzhatja azt a „realista Batman"-képet, amit épp ő és Christopher Nolan rendező építettek fel többéves munkával a Joel Schumacher-féle, giccses Gotham romjain. Korábban egyébként minden moziblog arról írt, hogy Scott Adkins örökli meg Bale-től a denevérruhát a Warner következő évekre tervezett szuperhősfilmjeiben, elsőként rögtön Zack Snyder 2015-re betervezett Man of Steel 2-jében.

Kérdés viszont, hogy hogyan fog Christian Bale újra denevérjelmezben hősködni, ha a trilógia záródarabjában, a Sötét lovag: Felemelkedésben látványosan abbahagyta az önjelölt csendőrködést? Vagy esetleg tényleg igazak a pletykák, miszerint a Warner és Snyder épp a Frank Millert próbálja meggyőzni, hogy forgatókönyvírói minőségben csatlakozzon a készülő Superman-Batman blockbusterhez, mert azt épp az ő kultikus képregényéből, az 1986-os Dark Knight Returns-ből szeretnék leforgatni? Ebben az öreg, mogorva és cinikus Bruce Wayne Superman töketlenkedése miatt maga akar molyrágta Batman-szerkóban igazságot tenni Gotham Cityben. Frank Miller lassan 30 éves történetben egyébként egy 13 éves női Robin segíti Batmant, így egyelőre nem tudni, Joseph Gordon-Levitt folytatja-e a Nolan-féle trilógia végén meglebegtetett sztoriszálat Robinként vagy Éjszárnyként. (via Movieweb)