Csalódást okozott az Elysium

2013.08.13. 10:48

Csalódást okozott a nyitóhétvégéjén Matt Damon új sci-fi-je, az Elysium. Csak 30,5 millió dollárt hozott, pedig filmes lapok legalább 35 milliós hétvégét jósoltak neki. Az Elysium nem volt olcsó, 115 millió dollárból készült, ami ugyan nem mérhető például A magányos lovas 250 millió dolláros költségéhez, de a 30 milliós bevétel így is szerénynek számít. Főleg, ha összehasonlítjuk a rendező előző sci-fijével, a District 9-nal, ami még csak 30 millióból készült és már az első hétvégéjén 37 milliós bevételt hozott 2009 augusztusában. (Összességében pedig 210 millió dollárt termelt világszerte, emellett besöpört négy Oscar-jelölést is.)

Elysium


Az Elysium kudarcába belejátszhatott, hogy erős közönségfilmekkel kellett harcba szállnia. Ezen a hétvégén mutatták be Amerikában Jennifer Aniston új vígjátékát, a Családi üzelmeket is, ami 26,6 millió dollárral nyitott és a Disney Repcsik című animációs filmjét (22,5 millió). A negyedik helyre a Fox filmje, a Percy Jackson: Szörnyek tengere került, ez a film 14,6 millió hozott a nyitóhétvégén.

Mindez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Elysium ne tudná visszahozni az árát vagy nyereséget termelni, hiszen a világ számos országában még nem mutatták be. Magyarországon például augusztus 15-én lesz a premier.