Koncertfilmdömping az Urániában

2013.08.16. 09:29

Az Uránia moziban ősszel rendezik meg az év elején sikerrel kipróbált, Rock klasszikusok című koncertfilm-sorozat folytatását, hat újabb filmmel. Műsorra kerül Peter Gabriel, Paul McCartney, Robbie Williams, a Judas Priest és az Aerosmith egy-egy kiemelkedő produkciója, és ismét levetítik a Queen 1986-os budapesti koncertjét is.

Judas Priest - Epitaph in Cinemas from 14th May 2013 [OFFICIAL TRAILER]

A sorozat augusztus 23-án, Peter Gabriel 2011-es londoni koncertjének 3D verziójával kezdődik. A koncerten az énekest a 46 főből álló New Blood Orchestra kísérte, a 3D-s kamerák miatt pedig különösen látványos vizuális effekteket és és animációkat is bevetettek. Ezt követi majd Paul McCartney Wings nevű zenekarának 1975-ös Rockshow című koncertje (szeptember 13.) digitálisan felújított kópián és térhatású hanggal.

Szeptember folyamán levetítik még Robbie Williams Take The Crown Stadium Tour 2013 című turnéja észtországi, 70 ezres közönség előtt felvett fellépését, októberben lesz a Queen-film a Tavaszi szél vizet áraszt előadásával és az Országházat megvásárolni kívánó Freddie Mercury-val, majd jön a Judas Priest Epitaph World Tour című filmje, amin a zenekar utolsó világ körüli turnéjának búcsúestjét láthatjuk. Az októbert az Aerosmith Rock For The Rising Sun című koncertfilmje zárja a vetítéssorozatot.

Jegyek az Uránia pénztáraiban kaphatók, akik legalább három filmre jegyet vesz, kedvezményt kap.