Loki miatt új Thor 2-jeleneteket forgatnak

2013.08.16. 13:45

A Comic Con nevű geekfesztiválon az egyik legnagyobb üdvrivalgás a Thorban és a Bosszúállókban Loki karakterét alakító Tom Hiddlestont fogadta. A negatív karakter népszerűségét látva Alan Taylor, a Thor 2 rendezője úgy döntött, hogy pár jelenetet újra leforgat, hogy Loki nagyobb szerephez juthasson a történetben. A rendező a Collidernek azt mondta, a jelentekhez Anthony Hopkinsra is szüksége volt, és nemcsak kozmetikázásról volt szó, hanem rendes felvételekről.

"Olyan jeleneteket is felvettünk, amik eddig nem szerepeltek a filmben és a forgatókönyvben sem. Most írjuk, rakjuk őket össze és találjuk ki, hogyan illeszkednek az eddig leforgatott anyaghoz. Már a Comid Con előtt is tudtam, hogy Loki karaktere jól működik, és szerettem volna, ha még több jelenetben feltűnik."

Ha egy film esetében az elméleti végleges verzió megvágása után még forgatni kell, az általában azt jelenti, hogy komoly problémák vannak az alapanyaggal. A World War Z esetében hónapokon át tartott az utóforgatás, és számos olyan jelenetet kihagytak a filmből, amit elsőre vettek fel (pl. a Budapesten forgatott moszkvai zombitámadásét), de a producerek esküdöznek, hogy a Thor 2 esetében nem erről van szó.

A nálunk Thor: Sötét világ címen forgalmazott filmet november 14-én mutatják be, egy héttel az amerikai premier után.