Johnny Depp megint hülye kalóz lesz

2013.08.23. 13:19

Hivatalosan is bejelentették: Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales címmel készül el 2014-re a Karib-tenger kalózai 5. része, írja a Slashfilm. A lelkes Johnny Depp-rajongók természetesen azonnal megkezdték a kamuplakátok gyártását:

Bár a sztoriról egyelőre semmit sem tudni, az biztos, hogy Johhny Depp ismét sok-sok millióért fogja eljátszani benne a kusza beszédű kalózkapitányt, a jogtulajdonos Disney pedig megint keres a filmmel egymilliárd dollárt (ahogy a 2-3-4. rész esetében is). Rendezőből ezúttal kettő is lesz: a Disney a Kon-Tiki című, hajókázós történelmi dráma norvég rendezőpárosát, Joachim Rønningot és Espen Sandberget szerződtette le. Forgatókönyv azonban még nincs, mert az első rész óta együtt dolgozó Ted Ellott és Terry Rossio sztoriját az elmúlt években többször is visszadobta és újraíratta a Disney, ráadásul 2013 elején új forgatókönyvírót igazoltak le a folytatásveterán Jeff Nathanson személyében, aki korábban olyan blockbustereken dolgozott, mint a Féktelenül 2, a Csúcsformában 2-3 és az Indy 4.

Az ötödik kalózos kalandfilmre egyébként Jerry Bruckheimer producer A magányos lovas óriási buktája miatt már biztosan nem tapsolhat el 250 millió dollárt. A szigorú Disney-fejesek ráadásul a végső vágás jogát is elvették a rendezőktől, és a korábbinál is jobban bele akarnak szólni A Karib-tenger kalózai-franchise sorsába.