Rock leordítja a leskelődő magyar gyúrókat

2013.08.24. 11:07 Módosítva: 2013.08.24. 17:21

Hónapok óta Magyarországon készül Brett Ratner és Dwayne „The Rock” Johnson grandiózus szandálos filmje, a Hercules: The Thracian Wars, amiben a pankrátorból lett színész alakítja a szörnyverő ókori hőst. Ahhoz viszont, hogy a kétméteres polinéz izomhegy mindenkinél drabálisabban mutathasson a vásznon, mindennap keményen edzenie kell. Szerencsére a 41 éves sztár van annyira hiú, hogy a rajongói szinte minden lépését követhetik az Instagramon.

Dwayne Johnson Training Traps #FOCUS‬...

Ide került ki például az a Rock-videó is, ahol a magyar testépítők megbámulták edzés közben a színészt, ő pedig leordította őket a lassan védjegyévé váló „Focus!”-üvöltéssel. (A Gawker médiabirodalomhoz tartozó Cink olvasói már animgifben is megörökítették a csodás pillanatot.)

Az ordítás, ami hallatán a legkeményebb magyar gyúrógépbe is belefagy a szar, egyébként csak poén: a net tele van Dwayne Johnson testépítő-videóival, és mindegyikben azt kiabálja, hogy „Focus!”, néha ráadásul nem is a lesifotós bodybuildereknek, hanem csak úgy magának, biztatásképp.

DWAYNE "THE ROCK" JOHNSON-First Look As Hercules "The Tracian Wars"-Dwayne Johnson movie HD-workout

Hercules: The Thracian Wars című képregény alapján készülő mozifilm külsőségeiben és grandiózusságában Ridley Scott Gladiátorát fogja idézni, történetvezetésben viszont a Brad Pitt-féle Tróját követi. A készítők ugyanis tudatosan kidobálták szinte az összes görög istent és szörnyeteget a filmből, hogy a nézők még véletlenül se higgyék azt, hogy a Titánok harca 3-ra vettek jegyet.

Dwayne Johnson drabális, hosszú hajú, körszakállas és csokibarna Herkulesének a Disney-rajzfilmhez sem lesz sok köze. Herkules ugyanis itt nem egy nőket mentő, tógás-szandálos, vidám szörnyvadász, hanem egy megkeseredett zsoldosvezér, akit a trák király (az Alienből ismerős John Hurt) bérel fel a kompániájával együtt, hogy verjenek le egy Kis-Ázsiában lázongó hadurat. A mítoszbeli történetet ráadásul Herkules unokaöccse, Iolász (Reece Ritchie) tolmácsolásában ismerjük meg, aki valószínűleg csak azért találta ki az izomhegy rokon jól ismert, hidraölős-húsevő madaras tizenkét próbáját, hogy menőzhessen a ledér rabszolgalányok gyűrűjében.