Így néz ki Kulka idős nőként

2013.08.26. 22:58 Módosítva: 2013.08.27. 09:30

Lakatos Márk fotózta a Swing című film forgatásán ezt a képet, ami Kulka Jánost ábrázolja. A stylist, a film jelmeztervezője, a képet az Instagramra és a Facebookra is kiposztolta.

Fazekas Csaba Swing című mozifilmjében Kulka egy bolti eladót alakít, aki esténként transzvesztitaként lép fel. A filmben szerepel még Törőcsik Mari, Ónódi Eszter és Csákányi Eszter is. (Itt írtunk róla bővebben.)

Kulka János transzvesztitaként
Kulka János transzvesztitaként

Kulka a kép kapcsán kedden nyilatkozott a Borsnak, eszerint élete egyik legelképesztőbb utazása ez a filmszerep. Mint mondta, „a legnehezebb kérdés a szerep eljátszásában az, hogy ne a közhelyeit formáljam meg. Egy embert kell alakítanom, aki egyébként bártulajdonos és egyébként transzvesztita. Technikailag a sminkelés megterhelő. Minden reggel két órát ülök a sminkszobában, viszont amikor elkészülök, akkor egy eddig ismeretlen új világba kerülök. Átléphetek, nemet változtathatok. Viszonylag szemérmes embernek tartom magam, ezért is fantasztikus érzés, hogy kimegyek egy ötvenfős stáb elé, és az égadta világon senki nem ismer fel. Felszabadító úgy játszani, a színpadon, hogy senki sem mondja: nézd, ott a Kulka!”