Magyarországon forgat Adrien Brody

2013.08.27. 09:13

Az Index információi szerint Budapestre érkezett Adrien Brody Oscar-díjas színész, aki több héten át Magyarországon forgat majd.

Brody az amerikai History Channel négyrészes sorozatában játssza majd Harry Houdini világhírű illuzionistát. A Lionsgate Television Group által gyártott sorozat szereposztásának érdekessége, hogy Houdini ugyanúgy magyar származású, mint az őt alakító Adrien Brody. Houdini 1874. március 24-én született Weisz Erik néven, míg Adrien Brody édesanyja a magyar származású Sylvia Plachy fotóművész, a humanista fotóművészet egyik fontos alakja. Plachy Budapesten született katolikus apától és zsidó anyától.

„Gyerekkorom óta, amikor arról álmodoztam, hogy varázsló leszek, Harry Houdini volt az egyik példaképem. Bátorsága és megszállott eltökéltsége ma is elkápráztat. Houdini tökélyre vitte a szabadulás művészetét. Nemcsak a fizikai láncoktól valót, hanem azt is, amely a szegénységtől és a szerény bevándorlói mivoltából eredő társadalmi korlátoktól szabadította meg. Életének története az elfogadás iránti egyetemes vágyról szól, amellyel mindannyian azonosulunk. Őt megjeleníteni számomra több mint megtiszteltetés” – nyilatkozott szerepéről Adrien Brody, amikor egy hete nyilvánosságra hozták, hogy ő kapta a szerepet.  • Tippek
  • Bankszámla