Katrinával turbózzák fel a Kincses szigetet

2013.09.02. 17:37
Andrew Davis az Az igazság nevében forgatásán
Andrew Davis az Az igazság nevében forgatásán
Fotó: Warner Bros.

Hollywood óriási bevételeket vár a kalózos zsánertől: az eddig 4 milliárd dollárt termelő Karib-tenger kalózai ötödik része mellé egy Feketeszakáll-széria is készül John Malkovich-csal a főszerepben, a Starz tévécsatorna pedig véres-leszbikalózos előzménysorozatot forgat az idén 130 éves Kincses szigethez. A sorba most a Nico, az Úszó erőd, a Szökevény és Az igazság nevében rendezője, az akciófilmes veterán Andrew Davis is beállt egy olyan Kincses sziget feldolgozással, ami a Katrina hurrikán tombolása után játszódna New Orleansban.

A Thieves Fortune munkacímen futó, modernizált verzióban már nem Flint kapitány elásott ládáit keresnék a főszereplők, hanem a francia csempészből polgárháborús hőssé váló Jean Lafitte kincsét. A forgatókönyvet a Bad Boys írója, George Gal jegyzi,a történet pedig inkább a '80-as évek klasszikus kalózos-kincskeresős kalandfilmjére, a Gooniesra (itthon Kincsvadászokként vetítte a tévé) fog hasonlítani, és nem a rendező korábbi munkáira.

„Sok véres akciófilmet visszamondtam már, mert egyszerűen nem akartam olyan filmet forgatni, ahol az erőszak jelenti a nézők szórakoztatását - nyilatkozta Davis, aki 2006-ban dolgozott utoljára mozifilmen. - A Stanley, a szerencse fia elkészítése remek móka volt, ezért ma már csak családi filmekkel, vagy híres irodalmi alkotások moziváltozataival akarok foglalkozni”. (via Movieweb)