Életrajzi film készül Ferenc pápáról

2013.09.04. 12:40

A katolikus egyház jelenlegi feje, Ferenc pápa igazi innovátor a vallási vezetők sorában: ő volt az első jezsuita egyházfő, az első nem-európai, az első a déli féltekéről, illetve az amerikai kontinensről is. Sőt, az első, aki twitterezik, és az első, aki egy selfie-n szerepel! Pápasága még csak márciustól tart, de szülőhazájában, Argentínában máris filmet forgatnak róla!

A "Historia de un cura" (magyarul kb.: Egy pap meséje) című életrajzi mozit a Ház a tónált is jegyző Alejandro Agresti rendezi majd. A történet Jorge Mario Bergoglio gyermekkorától egészen a pápává választásáig tart majd. Az alkotók a Motoros naplójában is szereplő Rodrigo de la Sernát szánják az egyházfő szerepére.

Az előzetes információk szerint a történet kiindulópontja XVI. Benedek lemondása lesz, ezután érkezik Bergoglio Rómába, a pápaválasztásra. Ahogy Agresti a Varietynek elárulta, a film nem egy szokványos, lineáris cselekményű életrajz lesz, hanem egy időben ugráló, visszaemlékezésekkel és előretekintésekkel teli mű, amely elsősorban emberként, és nem a római katolikus egyház fejeként mutatja majd be Bergogliót.