Újraforgatják a Mad Max 4 néhány jelenetét

2013.09.04. 14:43

Év eleje óta nem hallhattunk a Mad Max-sorozat negyedik részéről. Az utolsó hivatalos információk alapján a stáb decemberben fejezte be hat hónapos forgatását Namíbiában és Dél-Afikában. Egyelőre még a bemutató időpontja sem ismert, noha az IMDb 2014-et tünteti fel a megjelenés időpontjaként. Az ausztrál IF magazin legfrissebb információi szerint azonban a Fury Road alkotói november 22-én Sidneybe érkeznek, hogy három hét erejéig további felvételeket rögzítsenek filmjükhöz.

A statisztákat közvetítő ügynökség szerint a producerek "furcsa, sajátos arcokat" keresnek olyan szerepekre, mint például az aboriginal agg, lány, férj és feleség. Az IF információi szerint a stábbal együtt néhány színész is ellátogat majd a forgatásokra, ami alapján egyértelműen néhány jelenet újraforgatására gyanakodhatunk.

"Számtalanszor elmondtuk már, hogy az újraforgatások nem feltétlenül egy film válságának jelei, sokszor csupán azt jelzik, hogy a készítők felfedeztek egy olyan helyszínt, ahol a film erősebb lehet, és még költeni is hajlandóak, hogy jobbá tegyék alkotásukat, ahelyett hogy beérnék azzal, amijük van" – írja az ügy kapcsán Katey Rich, a CinemaBlend főszerkesztője. Az újságírónő viszont emellett azt is elismeri, hogy a Mad Max-sorozat Mel Gibson nélküli folytatása körül meglehetősen sok nehézség akadt. Az egyébként is lassan haladó – forgatókönyvi hibák és színészproblémák által lassított – munkálatok, valamint a büdzsé meghaladása miatt George Millernek, a film rendezőjének már sikerült felbőszítenie a Warner Bros. vezetőségét.