Jack Nicholson mégsem vonul vissza

2013.09.05. 09:28

Az amerikai Star magazin tegnap közölte, hogy ötven év filmezés után Jack Nicholson otthagyja Hollywoodot. Azt írták, hogy az Oscar-díjas színész csöndben visszavonul a filmezéstől memóriájának romlása miatt. A magazin szerint a 76 éves Nicholson romló állapota miatt egyre nehezebben tud szerepeket tanulni, ezért döntött úgy, hogy inkább nem játszik több filmben. Nemrég állítólag ezért adott vissza egy szerepet a Nebraska című filmben, amiben egy idős alkoholista apát kellett volna alakítania. A producereknek azzal magyarázta döntését, hogy nem érdekli a szerep. Egy nappal később az NBC mindent cáfolt.

Maria Shriver, a csatorna munkatársa (és egyben Arnold Schwarzenegger exfelesége) közölte, hogy Nicholson semmilyen időskori memóriazavarban nem szenved és esze ágában sincs abbahagyni a filmezést. Annyira nincs, hogy egyfolytában forgatókönyveket olvas, hogy megtalálja a következő szerepét.

Az ugyan igaz, hogy a színész 2010-ben forgatott utoljára a Honnan tudod? című filmben Reese Witherspoonnal és Owen Wilsonnal, de nyilvános szerepléseket folyamatosan vállalt, a tavalyi Oscar-gálán pedig még Jennifer Lawrence-szel is flörtölt. A Los Angeles Lakers meccsein is az első sorban szurkol, semmi nem utal arra, hogy megromlott volna a szellemi egészsége.