Új trailer az agyondicsért űrfilmhez

2013.09.05. 11:17

Újabb trailer jött ki "a valaha készült legjobb űrben játszódó filmhez". James Cameron, az Avatar rendezője legalábbis így írta le Alfonso Cuarón Gravitáció című filmjét. A velencei fesztiválon debütáló sci-fiben Sandra Bullock egy űrben sodródó mérnököt alakít, partnere George Clooney.

A filmet eddig szinte mindenki csak dicsérte, mi is. "A Gravitáció a magára hagyott ember sodródásának és küzdelmének diadalmas metaforája, amely látványában, bravúros technikai megoldásaiban és üzenetében egyaránt izgalmas filmélmény" - írtuk velencei riportunkban. Igaz, a film nem tudott elkerülni néhány buta sztereotípiát a nőkről, de ettől még simán lehet az év egyik legjobb mozija, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mennyire gyenge az eddigi termés.

Gravity Trailer

Cameron szerint nemcsak a technikailag remek a Gravitáció, hanem azért is, mert az emberi dimenziója is érdekes. Egy nő harcát láthatjuk az életéért, ebből mutat meg többet az új előzetes is. Láthatjuk a Sandra Bullock által játszott űrhajós brutális balesetét, majd hosszú, tehetetlen sodródását a végtelen űrben.