A nyugdíjas Sherlockról készül film

2013.09.06. 15:22

Ian McKellen alakítja majd a legendás detektívet egy új brit filmben, de nem úgy, ahogy azt korábban megszokhattuk, hiszen az ő Sherlockja otthon üldögélő nyugdíjas, aki csak tanácsokat ad fiatal kollégáinak, de aktívan már nem nyomoz. Aztán borul a bili, és egy ötven évvel korábbi, megoldatlan ügyben csak nyomoznia kell megint.

A Slight Trick of the Mind című produkció alapja Mitch Cullin író regénye, amiben Holmes memóriája már nem a régi, és csak Watsonnak köszönhetően tud visszaemlékezni a régmúlt eseményeire. A filmet az Oscar-díjas amerikai forgatókönyvíró-rendező, Bill Condon készíti majd. McKellennel jól ismerik egymást, hiszen 1998-ban, az Érzelmek tengerében című filmet közösen forgatták. Condon ezért a filmért, pontosabban annak forgatókönyvéért kapott Oscart.

Sherlock Homles reneszánszát éli a moziban és a tévében: Benedict Cumberbatch már három évada alakítja a zseniális detektívet egy nagyszerű BBC-sorozatban, Jonny Lee Miller az Elementary (itthon Sherlock és Watson címen látható) című amerikai sorozatban szintén modern Sherlock-figurát hoz, ráadásul ebben a szériában Watson egy nő (Lucy Liu alakításában). A moziban mostanában Robert Downey Jr. két filmben is eljátszotta már Holmest, és ha minden igaz, a harmadik részre is aláírt.