Már dolgoznak a Z világháború folytatásán

2013.09.09. 10:08

Bár a problémákkal teli forgatás alatt senki nem gondolta volna, a Z világháború a nyár egyik legnagyobb sikere lett. A 190 millió dollárból készült zombifilm már 536 milliót hozott, ami minden várakozást felülmúlt. (Az Egyesült Államokban voltak olyan rajongók, akik képesek volrtak 50 dollárt, azaz körülbelül 11 ezer forintot fizetni a mozijegyért, hogy minél hamarabb láthassák a filmet.) Ez lett Brad Pitt legsikeresebb filmje, mert az eddigi, a Trója csak 497 millió dollárt termelt. (Interjúnk a film magyar szereplőivel itt olvasható, kritikánk pedig itt.)

Z világháború, leánykori nevén: World War Z

Ezek után érthető, hogy a stúdió és a főszereplő-producer Brad Pitt már a következő részen gondolkodnak. Pontosabban azon, hogy miként folytatódjon a zombiinvázió története, hiszen az, hogy lesz Z világháború 2, a kezdetektől tervben volt, legfeljebb egy hatalmas bukás gátolhatta volna meg. Ráadásul a film eleve úgy ér véget, hogy az igazi háború az emberek és a zombik között még csak most kezdődik.

Az egyre hosszabb hajat növesztő Brad Pitt a Varietynek nyilatkozott a folytatásról a Torontói Filmfesztiválon. Elmondta, hogy természetesen beszélnek a folytatásról, rengeteg ötletük van azzal kapcsolatban, hogy milyen lehetne a zombik világa a következő részben. Arról, hogy mikor kezdődhet a Z világháború 2 forgatása és mikor kerülhet a mozikba az új film, még nincsenek információk.