Ilyen Grace Kelly lett Nicole Kidmanből

2013.09.17. 08:47

Kijött az első előzetes Grace of Monaco című filmjhez, melyben Nicole Kidman játssza Grace Kelly-t, a monacói hercegnét.  A herceget Tim Roth alakítja, de szerepel a filmben Milo Ventimiglia, Parker Posey és Paz Vega is. A rendező Olivier Dahan, ő rendezte Marion Cotillard-ot a Piaf-ban.

Az előzetesből nem derül ki, de a Grace of Monaco állítólag nem klasszikus életrajzi film lesz, hiszen nem dolgozza fel Grace Kelly egész életét. Arról az időszakról szól, amikor már túl volt hollywoodi karrierjén és Monacóban élt. (Grace Kelly ünnepelt hollywoodi színésznő volt, amíg 1956-ban hozzá nem ment III. Rainier monacói herceghez.)  

Grace of Monaco - Trailer

A hatvanas évek elején játszódó történet részben Kelly házasságának válságáról, részben pedig arról a konfliktusról szól, ami Franciaország és Monaco között zajlott és amelyben Kelly is közvetített. Ebben az időszakban próbálta Alfred Hitchcock rábeszélni az egykori színésznőt, hogy térjen vissza a filmvászonra. 

A hercegi család már jóelőre tiltakozott a film ellen: II. Albert, monacói herceg és testvérei közleményt adtak ki, mert egy francia lap azt állította, ők is támogatták az anyjukról szóló film elkészülését. Ez nem igaz, sőt, szerintünk a film számos valótlan elemet tartalmaz. A hercegi család kiemelte, hogy a Grace of Monaco fikció és nem egy életrajzi film.