Leonardo DiCaprióból elnök lesz

2013.09.17. 11:04

Hiába jelentette be Leonardo DiCaprio, hogy szünetet tart a karrierjében, csak nem akarja abbahagyni a forgatást. A legújabb hírek szerint ő lesz a főszereplője és az egyik producere annak a filmnek, amelyik az Egyesült Államok 28. elnökének, Woodrow Wilsonnak életét dolgozza fel.

The Hollywood Reporter szerint a forgatókönyv alapjául A. Scott Berg könyve szolgál, aki több mint tíz évig kutatta az elnök életét és sok eddig nem ismert tényre bukkant. DiCaprio mellett Berg lesz a film másik producere, de arról, hogy ki írja a forgatókönyvet és ki lesz a rendező, még nincs hír. Wilson 1913 és 1921 között volt az Egyesült Államok elnöke, vagyis az első világháború idején ő irányította az országot. Munkásságáért 1919-ben Nobel-békedíjat kapott.

Leonardo DiCapriót legközelebb A Wall Street farkasa című Martin Scorsese-filmben láthajuk. Ez lesz az ötödik közös munkájuk, többek között az Aviátort, A téglát vagy a Viharszigetet készítették együtt.

A főszereplő, Jordan Belfort, aki a kilencvenes években lett a Wall Street egyik leghírhedtebb és legsikeresebb alakja. Felépített egy saját brókercéget, Stratton Oakmondot és zsákszámra vitte haza a pénzt. Később azonban pénzmosás és csalás miatt 20 hónap börtönre ítélték. Történetéből könyvet írt, ez alapján készült A Wall Street farkasának forgatókönyve.