Teltházzal megy a CineFest

2013.09.18. 08:39 Módosítva: 2013.09.18. 09:20

Mind a filmek, mind a szakmai programok iránt nagy az érdeklődés a miskolci nemzetközi filmfesztiválon, gyakorlatilag minden vetítés teltházzal megy.  "A tizedik, ünnepi CineFestre igyekeztünk nagyon erős versenyprogramot összeállítani, és a nézők érdeklődése ezt igazolja, a nagyjátékfilmek vetítéseire a termek befogadóképességét meghaladó érdeklődés mutatkozik" - mondta Bíró Tibor, a Jameson CineFest fesztiváligazgatója.

A szakmai programok hasonló érdeklődésre tartanak számot. Az idei, tíznapos fesztivál két újdonsága, a Made in Holland és a DunaDOCK is sikerrel zárult, így valószínűleg a Magyarországon kevésbé ismert nemzeti filmművészetet bemutató, valamint a dokumentumfilmeket és rendezőiket középpontba állító programsorozat a jövőben is a fesztivál palettáján marad. Emellett rekordszámú, hatszáz fölötti az akkreditált szakmai vendégek, alkotók, filmkritikusok és más szakmai érdeklődők száma.

A 10. James Cinefest Filmfesztivál első hétvégéjén három olyan filmet is láthatott a közönség, amelyek egyedülálló módon törték meg napjaink szexuális tabutémáit, mindegyik kettős életet élő fiatalokról szól - cikkünket itt olvashatják.