Dwayne Johnson elájult a magyar díszlettől

2013.09.19. 15:28 Módosítva: 2013.09.19. 17:04

A Skorpiókirály, a Pain&Gain és egy seregnyi másik film sztárja, Dwayne „The Rock” Johnson hónapok óta Magyarországon forgatja a Hercules: The Thracian Warst, és szerencsére folyamatosan beszámol a stáb munkájáról a Twitteren és az Instagramon. Most épp a rákospalotai Origo stúdió udvarán felhúzott athéni amfiteátrum láttán kezdett el áradozni: „Csodálatos volt ma körbejárni a díszletet, hihetetlenül részletgazdag ez a dizájn!”

Képernyőfotó 2013-09-19 - 13.49.22.png

A valóban lenyűgöző oszlopcsarnok részben magyar munka. A díszletet építő munkások magyarok, és a díszlettervezők között is akad hazánkfia: Jean-Vincent PuzosRobert CowperJason Knox-Johnston és Tom Still mellett a Robin Hood sorozaton és a Die Hard 5-ön dolgozó Erdélyi Bence épülettervei alapján húzták fel a rákospalotai stúdióudvaron az ókori Görögország palotáit és erődjeit.

Dwayne Johnson már egy hónappal ezelőtt a stáb fantasztikus munkájáról áradozott az Insatgramon, ahová néhány fotót is feltett egy lépcsősorokkal és madárszobrokkal telezsúfolt citadelláról, ezzel a kommentárral: „Ez a legcsodálatosabb mozidíszlet, amit valaha láttam. Egy éven át épült, akkora, mint egy futballstadion. Tényleg igazi megtiszteltetés számomra Herkules szerepe!”

Képernyőfotó 2013-09-19 - 14.42.47.png
Fotó: Dwayne Johnson / instagram
PHIyNpUjOzTXNK 1 m
Fotó: Dwayne Johnson / Twitter

A napokban egyébként egy másik, Twitterre kirakott Rock-fotó is bejárta a világsajtót. Ezen a hosszú hajú, drabálisan kigyúrt Dwayne Johnson egy díszleterődben bámul a rendezőre, Brett Ratnerre, miközben a Herkules-feldolgozásokban kötelező nemeai oroszlánbőrben feszít. A fotóhoz, amin természetesen most sem látható az arca, a következő kommentárt fűzte: „Itt egy félisten, I.e. 300-ból. Brett Ratner ég a vágytól, hogy egy igazi, epikus sztorit szállítson le nektek!”

A 2014 nyarán mozikba kerülő Herkulesről hivatalosan még mindig csak annyit lehet tudni, hogy a rendező a Hercules: The Thracian Wars című képregényt filmesíti meg, és a külsőségeiben Ridley Scott Gladiátorát akarja megidézni. A történetvezetés viszont állítólag a Brad Pitt-féle Tróját követi: Ratnerék kidobálták szinte az összes görög istent és szörnyet a filmből, hogy a nézők még véletlenül se higgyék azt, hogy a Titánok harca 3-at látják. Herkules ezúttal  egy megkeseredett zsoldosvezér, akit a trák király (John Hurt) bérel fel, hogy verje le Frígia lázongó hadurát, aki egy légiónyi félmeztelen, raszta barbár élén kegyetlenkedik Kis-Ázsiában.

A csavar a filmben az lesz, hogy a mítoszbeli történetet Herkules unokaöccse, Iolász ( Reece Ritchie ) tolmácsolásában ismerjük meg. Aki lehet, hogy valójában csak azért találta ki a jól ismert, hidraölős-tizenkét próbás Héraklész-mítoszt, hogy kapjon pár korsó ingyensört és ingyenmenetet az athéni örömnegyedben.

Te is szerepelsz a Herkulesben? Dwayne Johnson oldalán menetelsz tarajos sisakú görög harcosként? Vagy pont téged csapott fejbe a bunkósbotjával, mert frígiai lázadót alakítasz? Küldj fotót vagy rövid forgatási beszámolót erre a címre!