Harry Potterből sem lesz Freddie Mercury

2013.09.26. 09:14 Módosítva: 2013.09.26. 09:59

A Sony hónapok óta tervezget egy Queen-filmet Brian May-jel és Roger Taylorral, de utoljára nyáron volt erről hír, amikor Sacha Baron Cohenről kiderült: nem ő fogja játszani a zenekar legendás frontemberét, Farrokh Bulsarát, akit Freddie Mercury-ként imád a világ. Most viszont egy produkcióközeli forrás biztosra veszi, hogy a Harry Potter-mozifilmek sztárja, a 24 éves Daniel Radcliffe lesz Mercury. A Sony állítólag azért döntött így, mert a vezetőséget lenyűgözte a fiatal sztár legutóbbi filmje, a Kill Your Darlings, amiben Radcliffe a meleg költőt, Allen Ginsberget alakította. A forrás emellett igyekezett mindenkit megnyugtatni: Radcliffe nem sokkal alacsonyabb Sacha Baron Cohennél, és énekelni is pont olyan jól tud.

Időközben viszont kijött a hír cáfolata is, Daniel Radcliffe maga nyilatkozott a sajtónak: „Abszolút rossz választás lennék erre a szerepre. Ha valaki arról pletykálna a neten, hogy én játszom majd Iggy Popot egy filmben, arra azt mondom, hajrá, vicces lenne. De Freddie Mercuryt? Azt sem tudom, ki lenne a film rendezője”.

A 2014-ben mozikba kerülő Queen-mozifilm rendezője egyébként Stephen Frears lesz, ami azért külön vicces, mert egy rakás díjat nyert 2007-ben a nálunk A királynő címmel bemutatott The Queennel. (via Movieweb)