A Sherlock Holmes 3 jobb lesz az 1-2-nél

2013.09.30. 16:39

„Utálom a munkámat ünnepelni, de nagyon büszke vagyok ezekre a filmekre. Azt hiszem, Joel Silver mondta azt róluk, hogy épp ideje volt valakinek kivinni Holmesékat az utcára abból a poros és unalmas szobából" - nyilatkozta Jude Law az Empire magazinnak a Sherlock Holmes 1-2-ről. Természetesen a harmadik rész is szóba került, bár a 41 éves színész nem árult el sok konkrétumot a trilógia záródarabjáról: „Azt hiszem, a Warner stúdió meg akarja csinálni, és számít ránk a csapatban. Az eddigi két résznél sokkal jobbra akarjuk megcsinálni. Ötletesebbnek és szellemesebbnek kell lennie, de persze meg kell maradnunk a már felépített világban.”

Jude Law egyébként Fekete-tenger címmel forgat egy kincsvadászós-tengeralattjárós kalandfilmet, amikor épp nem a Dom Hemingwayt promózza a nagyvilágban. Robert Downey Jr. pedig a most készülő szakácsos vígjátéka után újra vaspáncélba bújuk, hogy 2015-re elkészülhessen a Bosszúállók 2, így elég nehéz lesz a következő egy-két évben összehozni a Sherlock Holmes 3-at. „Lassú folyamat lesz, tudjuk. Mindnyájan elfoglaltak vagyunk - mondta Law az Empire-nek. - Szinte biztos, hogy kettőnket újra összehozni hosszabb idő lesz, mint szeretnénk.”

Nekünk egyébként nagyon bejött az első Sherlock Holmes 2010-ben, főleg azért, mert Guy Ritchie végig el tudta a nézővel hitetni, hogy Londonban igenis létezik a mágia. Aztán a nézőpontváltós-visszafelé elmesélős jelenetekkel szépen elmagyarázta, hogy az egész csak okos bűvésztrükk volt. A 2011 végén mozikba került Árnyjáték szintén jól sikerült, annak ellenére, hogy itt már nem mindig egy 1891-ben játszódó Blöfföt láttunk, sokkal inkább egy dízelpunk James Bondot, ahol a főhős London lakói mellett az egész emberiséget megmenti.