Daniel Day-Lewis a Star Wars 7-ben?

2013.10.01. 10:36

A Star Wars-folytatásokkal kapcsolatos legújabb pletyka minden eddiginél bizarrabb. A Latino Review beszámolója szerint elképzelhető, hogy a hetedik részben a háromszoros Oscar-díjas (A bal lábam, Vérző olaj, Lincoln) Daniel Day-Lewis is szerepet kap. A pletyka alapja, hogy szeptember 26-án látták a színészt, George Lucast és Kathleen Kennedyt, a Lucasfilm jelenlegi elnökét együtt enni egy Bistro nevű helyen a kaliforniai San Rafaelben. Bármely más színész esetében ez még nem jelentene túl sokat, de Daniel Day-Lewis híres arról, hogy nem jópofizik csak úgy hollywoodi fejesekkel. Vagyis ha leült Lucasszal és Kennedyvel, annak jó oka volt.

Így aztán a pletykák szerint másról biztos nem eshetett szó, mint arról, hogy a színész játsszon az új trilógia első részében, a Star Wars 7-ben. Ez olyan rangot adna a filmnek, amilyet korábban egy másik színésznagyság, Liam Neeson szerepeltetése adott. De nemcsak ezért lenne nagy szám, hanem mert  Daniel Day-Lewis egy ideje már csak két-három évente csinál egy filmet, gondosan megválogatva, hogy mit vállal el.

A Star Wars 7-tel kapcsolatban egyébként az IMAX vezérigazgatója nemrég bejelentette, hogy elkezdték a tárgyalásokat a franchise jogait birtokló Disney-vel és a hetedik filmet rendező J.J. Abramsszel, mert azt szeretnék, ha a 2015-ben mozikba kerülő filmet legalább részben IMAX-kamerákkal forgatnák.