Így készült a Gravitáció

2013.10.03. 12:45

Az alábbi háromperces, magyar feliratos videóban megszólalnak a Gravitáció alkotói, Alfonso Cuarón rendező, Sandra Bullock főszereplő, valamint David Heyman producer, és néhány eddig még nem látott jelenetet is kileshetünk.

Az alkotók főleg azt ragozzák, amit már mi is megírtuk: hogy a 3D technológiát az ilyen filmekre találták ki. A rendező is elismeri: „Fontos volt, hogy el lehessen merülni a képben. Reális képet akartam, de ahol izgalom kell, ott azért kicsit rá is erősítettünk a hatásra. A hangok, a zene, a kép a nézőt az események közepébe helyezi. Mintha egy szimulátorban ülnénk.”

Így készült a Gravitáció

Az alkotókkal az Index kritikusa is teljes mértékben egyetértett: „A Gravitáció teljesen indokolja a 3D-t, az IMAX-et meg pláne, és a film egy-két olcsóbb hatásvadászatát (éppen a néző felé pörgő alkatrész és hasonlók) is hamar meg lehet emészteni. Ennek a műnek tényleg óriásvászon jár, ott kell lenni a büdös nagy űr előtt, és szinte átélni a lélegzetelállítóan ábrázolt súlytalanságot (űrhajósul: mikrogravitációt), aminél szebb nem nagyon született még a greenbox és a cgi nászából.”

A Gravitációt október 3-ától játsszák a magyar mozik.