no

Az amerikaiak is imádják a Gravitációt

2013.10.04. 09:59

Az eheti amerikai premierek közül a legnagyobb érdeklődés a nálunk tegnap este bemutatott Gravitációt kíséri, aminek a Variety legalább 40 millió dolláros nyitóhétvégét jósol. Alfonso Cuarón 80 millió dollárból forgatott filmje a két főszereplő, Gerorge Clooney és Sandra Bullock miatt lehet különösen vonzó a nézőknek, ráadásul a 3D-ben forgatott filmről az a hír járja már hónapok óta, hogy ilyen látványos scifi az Avatar óta nem született.

GRAVITÁCIÓ

A Fandango.com online jegypénztár adatai szerint a filmre elővételben máris rekordszámú jegyet adtak el, a korábbi rekordot természetesen az Avatar tartotta. Ha bejönnek a tippek, és a világűrben szerencsétlenül járt páros története tényleg behoz 40 millió dollárt az első 3-4 napban, ezzel meglepetésre minden idők egyik legjobb októberi premierjét tudhatja magáénak (a címet a Paranormális tevékenység 3 birtokolja 52 millió dollárral).

A Gravitációnak tulajdonképpen nem nagyon van ellenfele, a Ben Affleck és Justin Timberlake főszereplésével készült Vakszerencsétől 10-12 millió dollárnál nem várnak többet, igaz, mindössze 30 millióból forgatták (nálunk egy hete vetítik a mozik, nem túl nagy érdeklődés mellett). A hét harmadik premierje a Paul Greengrass rendezésében és Tom Hanks főszereplésével készült, igaz történeten alapuló Phillips kapitány, amiben Hanks egy szomáliai kalózok által megtámadott teherhajó hősiesen viselkedő kapitányát alakítja. Az akciódrámát viszont mindössze 800 teremben vetítik majd, a rendes premierre jövő héten kerül sor, 3500-4000 moziban.