100 millió dollár fölött a Gravitáció

2013.10.10. 08:53 Módosítva: 2013.10.10. 08:55

Úgy tűnik, nem csak a kritikusok lelkesednek a Gravitáció című 3D-s alkotásért, hanem a nézők is, ezt mutatják legalábbis a film bevételi adatai. A Rotten Tomatoes-on 97 százalékban pozitív kritikákat kapott Alfonso Cuarón filmje, ami egyelőre döntögeti a rekordokat és már túl van a 100 milliós álomhatáron. Csak kedden 6,6 millió dollár landolt az amerikai jegypénztárakban, de az USÁ-n kívüli bevételek sem állnak rosszul, 35,8 millió dollár az eddigi összeg.

gravity film still a l
Fotó: Courtesy Of Warner Bros. Picture

Különösen kiemelkedő arány, hogy a mozinézők 80 százaléka a 3D-s verzióra váltott jegyet, amiben a készítők szerint is szerepet játszik az, hogy számos kritka kiemelte, ezt a filmet végre valóban érdemes megnézni 3D-s technikával. A film már a bemutatást követő hétvégén 55 millión állt, ez új októberi rekord, az eddigi győztes a Paranormális jelenségek 3. része volt, ami még 2011 októberében hozott 52 millió dollárt az első héten, írja a Variety.com.

A 80 millió dolláros költéségvetésű Gravitáció tehát már bőven behozta a gyártási költségeket, de a teljes bevételi összeg még jóval magasabb lehet, hiszen 27 oszágban még csak a következő hetekben fogják bemutatni a filmet. A Sandra Bullock és George Clooney főszereplésével készült Gravitációról szóló kritikánkat itt olvashatja.