Anthony Hopkinst el fogják rabolni

2013.10.11. 15:28

A Heineken-örökös harminc évvel ezelőtti elrablásáról készülő filmben alakítja a címszereplőt október végétől Anthony Hopkins. A Heineken cég alapítójának unokáját, Alfred ("Freddy") Heinekent a sofőrjével együtt 1983-ban fényes nappal rabolták el Amszterdamban, és az örökös három hét után 35 millió holland gulden (közel ötmilliárd forint) váltságdíj kifizetése után szabadult ki. SPOILER: az öt emberrablót később elfogták, és mind rács mögé került.

Untitled.png

A produkciót a svéd Daniel Alfredson rendezi, további szereplők: Jim Sturgess és Sam Worthington. A filmet a holland bűnügyi riporter, Peter R de Vries bestsellere nyomán forgatják. Az újságíró 1995-ben bukkant rá az egyik emberrablóra, aki Paraguayban húzta meg magát. A felvételek október végén Belgiumban kezdődnek, majd Amszterdamban és New Orleansban folytatódnak. Két éve A Heineken-emberrablás című holland filmváltozatban Rutger Hauer alakította Freddy Heinekent.

Az Oscar-díjas Anthony Hopkinst legutóbb a Red 2 című akciófilmben láthatta a magyar közönség, és novembertől játsszák a mozik a Thor: Sötét világ című képregényfilmet, amelyben Odint, az északi mitológia egyik istenét játssza, utána pedig Darren Aronofsky Noé bárkája-filmjében láthatjuk majd.