no

Csak semmi nyalakodás, jenkik vagyunk!

2013.10.11. 11:38

Hiába nyer egy film Arany Pálmát Cannes-ban, a híres-hírhedt amerikai prüdéria falán nagyon nehéz áttörni, legalábbis Idaho államban, ahol egyetlen moziban sem mutathatjék be a magyarul Adéle élete - 1-2. fejezet címen ismert Blue Is the Warmest Colort. Míg az USA többi államában október 25-től már látható a film (nálunk tegnap volt a premier), az idahói művészfilm-rajongóknak a szomszédos államok valamelyikébe kell átruccanniuk, ha meg akarják nézni a leszbikus szexjelenetekkel tarkított love story-t.

Blue is the warmest color

Az ok prózai: a film NC-17-es besorolást kapott, ami tulajdonképpen a pornófilmeknek jár (még a csonkolós horrorok sem kapnak ilyet), és az ilyen korhatárkarikával súlyosbított filmeket Idahóban nem lehet bemutatni hagyományos mozikban. Az állam egyik törvénye ugyanis kimondja, hogy azokon a helyeken, ahol alkoholt is árulnak (márpedig a filmet bemutatni szándékozó művészmoziban van sör is), tilos műsorra tűzni olyan filmeket, amelyekben "valós vagy megjátszott közösülést, önkielégítést, szodómiát, állatokkal való aktust, orális szexet, szado-mazo tevékenységet vagy bármilyen, törvénybe ütköző szexuális tevékenységet láttatnak, illetve fedetlen ánuszt és/vagy nemi szerveket, és azok kézzel, szájjal vagy egyéb módon történő stimulálását mutatnak."

A Lea Seydoux és Adele Exarchopoulos főszereplésével készült filmben 15 éves korától követünk egy lányt, aki egy másik csaj segítségével kezdi el felfedezni a testiséget, majd bonyolódik igen intenzív és kendőzetlenül bemutatott leszbikus viszonyba. Mivel Idaho államban egyetlen művészmozi van, a helyiek ebből a kalandból kimaradnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport