Gryllus Dorka a magyar Deliverance-ben

2013.10.11. 11:55

Gryllus Dorka, Simon Kornél, Lengyel Tamás és Árpa Attila lesz a főszereplője a Víkend című új magyar pszichothrillernek, közölte a sajtóval a filmet támogató Magyar Filmalap. A forgatás október 24-én kezdődik Erdélyben, a rendezője az a Mátyássy Áron lesz, aki az Átok című tévésorozat 23 részét is jegyzi. A forgatókönyvet Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron közösen hozta össze, a történet egy tragikusra forduló hétvégi vadászatot dolgoz fel.

Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó, sikeres budapesti férfiak és nők, és az elsőre csak egy szimpla vadászatnak tűnő kalandról hamar kiderül, hogy az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világában játszódik, hazugságok és átverések mindenütt, és igen, ember embernek lesz farkasa. Gryllus Dorka és Simon Kornél egy sikeres ügyvéd házaspárt alakít a filmben, Lengyel Tamás az ügyvédnő ügyfelét, egy menő építési vállalkozót, aki az Árpa Attila által játszott karakterrel végezteti a piszkos munkát.

A Budapest Film Produkciós Kft. és a KMH Film koprodukciójában készülő mozifilm tervezett bemutatója 2014 ősze. A 450 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc. A film operatőre Győri Márk (Átok, Varga Katalin balladája, A hetedik kör, Boldog új élet), vágója Gothár Márton lesz.

A Víkend forgatókönyvét a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették az alkotók, a film gyártását 280 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.