Tina Fey lesz a Golden Globe házigazdája

MTI/Index
2013.10.16. 08:27

2014-ben és 2015-ben is Tina Fey és Amy Poehler lesz a Golden Globe-ceremónia háziasszonya. A díjat odaítélő hollywoodi külföldi tudósítók szervezete (HFPA) kedden jelentette be, hogy a következő két évben is a két népszerű komika vezényli le a gálát. Tina Fey és Amy Poehler párosa házigazdaként idén debütált a januárban tartott Golden Globe-on, ahol nagy sikert arattak.

Anne Hathaway tavalyi Oscar-műsorvezetését az igazi Nyomorultaknak nevezték, a Zero Dark Thirty kínzásos jelenetei miatt sokat támadott Katheryn Bigelow rendezőnőnek meg azt szúrták oda, hogy ő aztán mindent tud erről a témáról, hiszen James Cameron felesége volt. Ezen a poénon hangosan röhögött az egész terem.

A színésznők a brit Ricky Gervaistől vették át a stafétabotot. A brit komikus egymást követő három alkalommal vezette a díjátadót - annak ellenére, hogy a hollywoodi sztárokra és magára a HFPA-ra tett megjegyzéseivel egyesek szerint többször is túllőtt a célon.

Tina Fey és Amy Poehler sokszor szerepelt együtt a Saturday Night Live című tévéshow-ban. Fey később A stúdió, Poehler pedig a Városfejlesztési osztály című sorozatban ért el sikereket. A Golden Globe-ra való visszatérésüket a HFPA elnöke, Theo Kingma csodálatos hírnek nevezte. MElmondta, hogy a két komika a lista élén volt, és a szervezet el van ragadtatva, hogy a következő két évben is ők lesznek a házigazdák.

A Golden Globe-díjakat 2014. január 12-én osztják ki 71. alkalommal, a jelöltek névsorát december 12-én hozzák nyilvánosságra.