no

Aprópénzért nincs mamipornó

2013.10.17. 09:53
Charlie Hunnam azért szállt ki a Szürke ötven árnyalata című szoftpornóból, mert a producerek nevetségesen alacsony összeget kínáltak neki a másfél órás pucérkodásért. Ráadásul a forgatókönyvet is át akarta íratni.

Nem volt kérdéses, hogy E. L. James 2012-es pornókönyvét a 60 millió példányos eladási adatok után megfilmesítik, de az nagy fejtörést okozott a producereknek, hogy ki legyen a férfi főszereplő. Karizmatikus, titokzatos, erős személyiséget kerestek, vagy legalábbis egy olyan színészt, aki ezt sugallja a vásznon, van annyira ismert, hogy bevigye a nézőket a moziba, no meg hajlandó legyen vetkőzni, valamint a partnernője seggét ostorral elverni.

A választás a Sons of Anarchy (Kemény motorosok) című sorozat főszereplőjére, a Tűzgyűrűben is látott Charlie Hunnamre esett, aki hosszú tárgyalások után rábólintott az ajánlatra, hogy aztán egy hónappal később kifaroljon a filmből. Az indok a nagyszerűen alkalmazható „mégsem fér bele az időmbe" volt, Hunnam simán rámutatott a tévésorozat forgatási rendjére, vállat vont és közölte, hogy mivel hosszabb távú szerződése van a tévésekkel, így kösz, de nem kéri a szopóálarcot és a latexruhát.

A Hollywood Reporter infói szerint ez akár igaz is lehet, de csak részben: Hunnam ugyanis mindössze 125 000 dolláros gázsit kapott volna a filmben, ami ugyan 27 millió forint, és egészen kellemes összegnek tűnik egy harmincnapos szextúráért, de hollywoodi mércével mérve aprópénz. Hunnam a tévésorozat egyetlen epizódjáért 100 000 dollár körüli összeget kap, és manapság már az sem számít kiemelkedően jó fizetésnek (3-400 000 dollárt is meg lehet keresni egyetlen tévés epizóddal). Hunnam ismertebb színész, mint Andrew Garfield, aki A csodálatos Pókemberért 500 000 dollárt kapott, és akkor a nála jóval tehetségtelenebb Robert Pattison első Alkonyat-filmes fizetéséről (2,5 millió dollár) ne is beszéljünk.

Hunnam a megalázóan alacsony gázsi mellett azt is nehezményezte, hogy a film forgatókönyve meglehetősen rosszul sikerült (a színész forgatókönyvíróként is is dolgozik, tudja miről beszél), és javaslatokat tett az átdolgozására. Ezeket az eredeti író, Kelly Marcel szívesen fogadta, de Hunnam vérszemet kapott, és egyre több mindent szeretett volna átíratni. Ez nem nagyon tetszett a filmet rendező Sam Taylor-Johnsonnak, és megindult a cicaharc, aminek végén Hunnam távozott. A főszerepre most keresik utódját, egyelőre Alexander Skarsgard, a True Blood című HBO-sorozat egyik nagyszerű vámpírszereplője a legesélyesebb. Neki biztos többet fizetnek majd.