Magyar nő pereli a Paramount stúdiót

2013.10.17. 11:39
Michael Bay Pain and Gain - Izomagyak címen forgatott filmje miatt pert indít egy magyar nő, mert szerinte a film a testvére emlékét tapossa a sárba.

A Blikk információi szerint a tragikus körülmények között elhunyt Griga Ferenc testvérét nagyon felzaklatta Bay filmje. Az igaz történeten alapuló filmben három testépítő a kilencvenes évek Miamijában követ el különféle bűncselekményeket, amelyek közül az egyik Griga és barátnője halálához vezetett. A film történetét egy újságcikk-sorozat ihlette, amiben a szextelefonbiznisszel milliókat kereső magyar férfi haláláról is részletesen szó volt. Griga húga becsületsértésért pereli a stúdiót.

pain and gain trailer h 2012

A Mark Wahlberg, Dwayne Johnson és Anthony Mackie alakította bodybuilderek egy idétlen zsarolás után kerülnek kapcsolatba Grigával, akivel tulajdonképpen véletlenül végeznek (kínozzák őket, majd a férfi fejére ejtenek egy konditermi súlyt, a sikoltozó nőnek meg annyi nyugtatót adnak, hogy belehal). A valós eset elég tragikus és brutális volt, éppen ezért akadt ki Griga testvére, a cikkben csak Zsuzsanna néven emlegetett nő. A húg azt nehezményezi, hogy a filmet gyártó Paramount nem kérte ki az engedélyét ahhoz, hogy testvére történetét filmre vihessék, ráadásul az eset kissé frivol bemutatása kvázi elbagatellizálja annak súlyosságát.

Azt is sietett megjegyezni, hogy a filmben ábrázoltak elég távol állnak a valóságtól, a testvérével ugyanis nem így végzett a módos Miami polgárokból kínzással hatalmas összegeket kizsarolni igyekvő bűnbanda: a valóság ugyanis az, hogy áldozatok holttestét fejszével és láncfűrésszel megcsonkították, a testeket pedig olajoshordókban egy mocsárba hajították. A levágott testrészeket egy autópálya mellett rejtették el. Griga barátnőjét, Krisztinát végül mellimplantátumának sorozatszámáról sikerült azonosítani.