Egyelőre nem lesz Bridget Jones 3

2013.10.18. 11:37

Helen Fielding tundrabugyis, állandó súly- és pasiproblémákkal küszködő regényhőse október 10-én indult el harmadik nőcis kalandjára, ekkor jelent meg ugyanis a Bridget Jones: Mad About the Boy című harmadik regény, amit az első nap csak az Egyesült Királyságban 46 000 példányban vettek meg. A két első könyvből készített filmváltozatok összesen 545 millió dollárt termeltek, így kézenfekvő lenne, hogy a harmadik regény filmjogaiért sorban állnának a stúdiók.

Nem így történik: a könyv megfilmesítésére egyelőre senki nem jelentkezett, sem a Universal Pictures, sem a Working Title, akik az első két részen munkálkodtak. A könyv tartalmát elnézve valahol érthető az ódzkodásuk, hiszen a történetben Bridget már 51 éves özvegyasszony, hiszen Mark Darcy egy aknára lépett és meghalt, a nő meg neveli a két gyereküket. A szerepre  Renee Zellweger kézenfekvő lenne, de egyrészt 44 éves, másrészt nem akkora név már, hogy a nézők egymást tapossák érte a pénztárak előtt, ráadásul úgy, hogy Darcy nem szerepel a filmben, a történet sem túl érdekes.

Tovább komplikálja a dolgot, hogy a Universal és a Working Title Fielding forgatókönyvéből már egy éve készíti elő a Bridget Jones's Baby (Bridget Jones gyereke) című filmet, amiben Zellweger mellett Firth és Hugh Grant is szerepelne. Ez a terv ugyan most parkolópályán van, de ha minden igaz, a forgatókönyv már elég jól áll. A Hollywood Reporter szerint az is lehet, hogy a Working Title úgy dönt, hogy mégis a harmadik részt forgatná le, és pihenteti a babás sztorit, de ha így lesz, 2016 előtt nemigen látjuk Bridget Jonest akcióban.