Összedobták a pénzt a londoni magyarok

2013.10.18. 10:40 Módosítva: 2013.10.18. 12:28

Nagy sikerként könyveli el a Menjek/Maradjak stábja, hogy két hete indított internetes finanszírozási kampányában máris összegyűlt a pénz a következő epizód előkészítésére. A hazai, független produkcióban készülő dokumentumfilm-sorozat a Menjek/Maradjak a kivándorlás témáját járja körül: külföldre költöző, ott munkát vállaló fiatal magyarok történeteit mutatja be. Mint azt mi is megírtuk , az első New Yorkban készült rész után most a legnagyobb magyarok lakta városban, Londonban akarnak forgatni, és a készülő filmhez jelentkezőket, na és pénzt is várnak. 

MENJEK/MARADJAK (LEAVE/STAY) LONDON EVENT CROWDFUNDING CAMPAIGN VIDEO

A Londonban kutatómunkával és terepszemlével eltöltendő hét költségeinek egyharmadát, azaz 1000  fontot előteremtésére a filmesek közösségi finanszírozási kampányt  indítottak, és hatalmas sikernek könyvelik el, hogy a kért összeg mintegy tíz nap alatt össze is gyűlt. Bár itthon még gyerekcipőben jár ez a finanszírozási forma, úgy tűnik, kisebb összegeknél járható ez az út – állítják a készítők. Biztos sokat számított az is, hogy nem csak anyagi természetű hozzájárulást vártak és kaptak, így például felajánlásokból tudják megoldani a stáb elszállásolását.  Habár az 1000 font összegyűlt, a projekt még november 18-ig, a kampány lejártáig támogatható. A továbbiakban felajánlott összegeket a csapat a decemberben forgó londoni Menjek/Maradjak kiadására fordítja. A Menjek/Maradjak alkotói október 24-én támogatói eseményestét szerveznek a Londoni Magyar Kulturális Központtal, ahol a korábban itthon már bemutatott New York-i epizódot mutatják be a londoni magyar közönségnek, majd pódiumbeszélgetésen vesznek részt. A vetítés után a filmek végefőcím dalát adó Anima Sound System lép fel a The Garage nevű klubban dj-szettjével. Jegyek még korlátozott számban kaphatók.

A londoni szereplőválogatás online kérdőíve már elérhető az interneten és a film készítői minden korbeli, szakmabeli megkötés nélkül várják minél több Londonban élő magyar jelentkezését. Az első részről – amely a New Yorkban élő, kint egyetemet végzett Mirjam és a napközben fűszereket csomagoló, este a Prospect Parkban kocogó Attila ottani életéről szól – korábban már írtunk, és a filmet az Indavideón is megnézheti.