Szexelő hegymászók, balhézó serpák

2013.10.22. 17:11

November 15-én nyolcadik alkalommal rendezik meg a Reel Rock filmfesztivált a Corvin moziban a sziklamszás és egyéb extrém sportok szerelmeseinek. A programot a Wild One - Philippe Ribiere története című dokumentumfilm nyitja, a vetítés után maga a híres sziklamászó lesz a vendég. A beszélgetést követően a második blokkban négy filmet láthatnak az érdeklődők:a  The Sensei-t, Spice Girlt, Stonemasterst és a High Tension: Ueli Steck and the Clasch on Everestet.

A The Sensei egy ,,mászó Karate kölyök” történet az amerikai boulder csodáról Daniel Woods-ról és egyik mentoráról, a japán mászólegendáról, Yuri Hirayamáról. A történetben a két hihetetlen tehetség összefog, hogy meghódítsák Mt. Kinabalu nagyfalát Borneó szigetén. A Spice Girl középpontjában egy másik a brit Hazel Findlay áll. A film a marokkói Taghia vonulathoz kalauzol el minket, ahol Hazel a boulder-i Emily Harringtonnal mászik meg egy nagy és félelmetes falat.

Míg az első két film klasszikus Reel Rock anyag, addig a program második része szándékosan nem az. A Stonemasters egy darabka a ’70-es évekből, a mászósport szex, drog és rock-and-roll korszakából, a High Tension pedig arra a mászókat és médiamunkásokat egyaránt hosszú ideig lázban tartó eseményre fókuszál, amikor Ueli Stecker és Simone Morót megtámadta egy csapat mérges serpa a Mount Everesten, mert összebalhéztak a kötelek rögzítésén.