Otthagyta az új Star Wars-filmet a forgatókönyvíró

2013.10.25. 11:04

Otthagyta a készülő új Csillagok háborúja-filmet Michael Arndt forgatókönyvíró - jelentette be a Lucasfilm. A Star Wars: VII. rész forgatókönyvének befejezése így most J.J. Abrams rendezőre és Lawrence Kasdanra hárul, aki eddig tanácsadóként működött közre a korábban George Lucas tulajdonában lévő Lucasfilm és az azt megvásárló Disney stúdió által jegyzett produkcióban.

A 64 esztendős Kasdan volt A birodalom visszavág és A jedi visszatér című Star Wars-epizód társ-forgatókönyvírója, és Az elveszett frigyláda fosztogatói című Indiana Jones-film forgatókönyvén is dolgozott. Michael Arndt tavaly kapta a felkérést az űreposz hetedik részének megírására. Arndt Oscar-díjat kapott A család kicsi kincse forgatókönyvéért és az amerikai filmakadémia díjára jelölték a Toy Story 3. című animációs filmért is. Legutóbbi munkája Az éhezők viadalának folytatása, a Futótűz volt, amely novembertől látható a magyar mozikban.

A mostani távozás bejelentése váratlan volt, a stúdiók egyelőre nem szolgáltak magyarázattal, így nem tudni, nézeteltérések, vagy pusztán határidős problémák állnak a háttérben. A Lucasfilm közleményében azonban azt írta, nagyon örülnek és izgatottak, hogy végül Abrams és Kasdan dolgoznak a forgatókönyvön, hiszen ők pontosan tudják, mitől működik jól a Star Wars. 
A Csillagok háborúja hetedik filmje forgatásának kezdetét jövő tavaszra tűzték ki, az űrsaga legfrissebb kalandja 2015-ben kerül a mozikba.