Lenyűgöző plakátra is futotta az Éhezők vidala büdzséjéből

2013.10.31. 15:56

Az előzetes elvárásokat jócskán felülmúlta az Éhezők viadala, viszont a második résszel szemben így most még komolyabbak a követelmények. Ez lehetett az oka, hogy a készítő Francis Lawrence ötvenmillió dollárral többet költött a Futótűzre, mint amennyit Gary Ross szánt az első részre. Az Éhezők viadala 78 millió dollárba került, a Futótűz viszont több mint 130 millióba, írja a Slashfilm.

A plusz pénzt valószínűleg észrevesszük majd a végeredményen, ugyanis főleg a látványvilágra, Imax-kamerákra, újabb helyszínekre, és egy szuper plakátra költötték. Növelték a színészek fizetését is, főleg Jennifer Lawrencét, ötszázezerről tízmillió dollárra. (Ez nem meglepő, hiszen Lawrence az első rész bemutatása óta nyert egy Oscart a Napos oldalért.)

Korábban írtuk: az utolsó trailer is kijött az Éhezők viadala folytatásához, a Futótűzhöz. A film november 22-től látható az amerikai és a magyar mozikban.

catchingfireshrunk  span

Az Éhezők viadala négy részes lesz, a Futótűz után a Kiválasztott első részét 2014. november 21-től, a zárórész pedig 2015. november 20-tól nézhetjük meg.