Nem elég pörgős a nyugger Másnaposok

2013.10.31. 17:05

Négy régi barát az egyikük esküvője előtt olyan istentelenül berúg a vegasi legénybúcsúban, hogy másnap nem is emlékeznek rá, mit csináltak a bikinis bombacsajok gyűrűjében. Ismerős sztori, a Másnaposok-trilógia készítői 1,5 milliárd dollárt kerestek vele, ezért a CBS Filmsnél úgy döntöttek, leforgatják a saját verziójukat Last Vegas címmel. Csak ebben nem a kockahasat villantó Bradley Cooper és az idióta Zach Galifianakis issza magát ájultra, hanem négy nyugdíjaskorú sztár: Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman és Kevin Kline.  

Hálás szerep ez négy olyan Oscar-díjas színészlegendának, akiket külön-külön is imádnak a nézők, de így, együtt még sosem láthatták őket. Az már a trailerben is látszott, hogy veszettül élvezték a sok lenge öltözetű nő látványát, meg hogy olyan önironikus poénokat szórhatnak, mint a „Bulizzunk ma is akkorát, mint 59-ben!”. Michael Douglas egyenesen saját magát, a hülye parókás, villogó műfogsoros, ijesztően vén kéjencet alakítja, aki csak azért nem gyűri egész nap a lepedőt a fiatal csajával, mert a keze már hozzánőtt a koktélospohárhoz.

A Last Vegas simán az év vígjátéka lehetett volna. Csak sajnos több sebből is vérzik: sok benne a nyál, kevés benne a jó poén és tele van üresjáratokkal, nem pörög eléggé a buli. Ezt persze már akkor gyanítani lehetett volna, amikor kiderült, hogy a rendező a Nemzet aranya 1-2 atyja, Jon Turteltaub, a forgatókönyvet pedig az a Dan Fogelman írta, akinek a legjobb korábbi filmje a legrosszabb Pixar-mesék számító Verdák.

Last Vegas

A készítők a film összes vicces jelenetét ellőtték a trailerben. A másfél órányi játékidő alatt pedig már percre pontosan lehet tudni előre, mikor jön a régi, jó dolgokra emlékezés, az őrült bulijelenet, vagy egy elsőre is béna viagrás-prosztataproblémás poén ismételgetése. A nyuggerek legénybúcsújának és a másnapi lagzinak a sikere elvileg a Michael Douglas és Robert De Niro karaktere közti, tinédzserkorig visszanyúló ellenségeskedésen múlik, de egy idő után idegesítővé válik a sok lelkizés. Különösen azután, hogy az öregurak előtte egy látványos bikinis szépségversenyen zsűriztek.

Bikinis bombázók a Last Vegasban

A Last Vegas ráadásul a Sas Tamás-filmeknél is durvábban tolja az arcunkba a kéretlen reklámot. A szereplők nemcsak elkurjantják magukat, hogy most benyomnak négy Red Bull-vodkát, a kamera tényleg hosszasan elidőz a jól ismert energiaitalos dobozokon. Szinte már várjuk, hogy mikor mondja be a magyar kereskedelmi tévék örök narrátorhangja: „A szereplőket a La Croix ásványvíz frissítette fel. Együttműködő partnereink: Travelpro, Cirque du Soleil, Binion’s Gambling Hall & Hotel.”

A sok lapos poént és termékelhelyezést persze egy ideig képes ellensúlyozni a négy sztár, hiszen fél évszázadnyi filmezéssel a hátuk mögött már rutinból hozzák a csajozós nagypapát vagy szabadságolt maffiafőnököt. Sajnos a Last Vegas lendülete már a felénél lelankad, és nincs az a potencianövelő, ami segíteni tudna rajta.

 

IMDb: 5,5
Rotten Tomatoes: 43%
Index-ítélet: 5/10