Antal Nimród Budapesten forgat

2013.11.13. 10:49

Bodrogi Gyula, Csuja Imre, Derzsi János, Dobó Kata, Eszenyi Enikő, Gálffi László, Gáspár Sándor, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Koltai Róbert, Kulka János, Pindroch Csaba, Rudolf Péter, Schell Judit és Szabó Győző is igent mondott már a Filmalap felkérésre, és részt vesz a „Vissza a moziba! – Nézzünk magyar filmeket!” címmel Antal Nimród (Kontroll, Elhagyott szoba, Ragadozók, Szállítmány, Metallica-koncertfilm) rendezésében készülő társadalmi célú kisfilmben.

A rendező a hétvégén érkezik Budapestre, hogy leforgassa a kisfilmet, amivel az a célja a Filmalapnak, hogy újra visszacsábítsa a magyar filmekre a nézőket. Mint ismert, a Filmalap támogatásával már 20 film forgatása befejeződött, decembertől kezdve pedig szinte havonta kerül a mozikba egy-egy új magyar alkotás. A kisfilm a tervek szerint az év végétől lesz látható a televíziókban, online felületeken és természetesen a mozikban.

Mint megírtuk, a Hollywoodban dolgozó rendezőt hívta meg a Magyar Nemzeti Filmalap a november 23-ai Filmíró Hétvégére, ahol Oliver Stone, Joe Eszterhas és Alan Parker után ő lesz a sztárvendég. Antal a Filmalap és a filmhu rendezvényén a filmszakma képviselőivel, fiatal forgatókönyvírókkal és magyar rendezőkkel beszélget a Puskin moziban. A program minden filmrajongónak ingyenes, de regisztrációhoz kötött, és a filmszakmában dolgozók, valamint a filmszakos egyetemisták előnyt élveznek a bejutásnál.

Antal Nimród a munkamódszeréről és eddigi életútjáról mesél majd, íme a tervezett program:


- Nézd újra a vásznon - Kontroll filmvetítés (9:00 - 10:45)
- Egy amerikai fiú Magyarországon - A korai évek (11:00 - 12:15)
- Metró a világhír felé - Így készült a Kontroll (12:30 - 13:45)
- Egy magyar rendező Hollywoodban (15:00 - 16:15)
- Pro/Kontra - Magyar filmes rendszer vs. amerikai stúdiószisztéma (16:30 - 17:30)