Film készül a Temple Run című videojátékból

2013.11.13. 17:53

Mozivászonra vinné a Temple Run című videojátékot a Warner Bros.. A tárgyalások már zajlanak, a stúdió David Heymannel, a Harry Potter-filmek producerével dolgozna együtt -  írja a Hollywood Reporter. A játék, amely egy házaspár, Keith Shepherd és Natalia Luckyanova szellemi terméke, és amelyet az Imangi Studios fejlesztett, illetve adott ki, 2011-ben jött elő első részével. Azóta megjelent két újabb verziója, amelyik közül mindkettő egy-egy Disney-filmhez készült: az egyik a Merida, a bátorhoz, a másik az Óz, a hatalmashoz. Mind az eredeti játék, mind a klónjai óriási bestsellerekké váltak.

2

A rendelkezésre álló információk alapján a film főhőse egy felfedező lesz, aki miután meglovasít egy kegytárgyat, az őt üldöző démoni erők és majmok elől igyekszik megmenekülni. A Warner Brosnak már csak egy forgatókönyvíróra lenne szüksége a sikeres adaptáció elkészítéséhez. Heyman egyébként már régóta jó viszonyt ápol a stúdióval, hiszen az eddigi nyolc Harry Potter-film és az óriási bevételeket (ezidáig 475 millió dollárt világszerte) elérő Gravitáció kapcsán is sikeres volt az együttműködésük. Iparági pletykák szerint Heyman arra is esélyes, hogy J.K. Rowling következő nagy dobásán is dolgozhasson. A Fantastic Beasts and Where to Find Them Harry kalandjai előtt mintegy hetven évvel játszódik, New York-i boszorkányok és varázslók titkos közösségét bemutatva.

"Nem csinálták már meg ugyanezt harminc évvel ezelőtt Az elveszett frigyláda fosztogatóiban, amiben valami Indiana Jones nevű arc volt a főszereplő? Biztos csak álmodom" – élcelődik az egyik kommentelő.