Patkányméreg ölte meg Brittany Murphyt?

2013.11.18. 17:05 Módosítva: 2013.11.19. 10:15

Sokkoló fejlemények derültek ki Brittany Murphy 2009-es haláláról: nem a tüdőgyulladás, hanem patkányméreg vagy rovarirtó végezhetett a 32 éves színésznővel. Az új információkat Brittany Murphy apja, Angelo Bertolotti közölte a médiával, miután beperelte a rendőrséget és a halottkémet, majd független szakértőkkel vetetett mintát a színésznő hajából, véréből és szöveteiből.

Bertolotti ugyanis nem akarta elhinni a bulvárújságok drogtúladagolós-anorexiás történeteit, és nem értette, a hatóságok miért nem kértek vegyi vizsgálatokat is. Különösen azután, hogy a színésznő halála után fél évvel a feleség vagyonából semmit sem öröklő férj, Simon Monjack is elhunyt (állítólag szívroham vagy tüdőgyulladás végzett vele, később viszont arról cikkeztek a lapok, hogy a penészes falú háza miatt halt meg).

Az új vizsgálat szerint összesen tíz olyan nehézfém került Britanny Murphy szervezetébe, ami az Egészségügyi Világszervezet szerint bizonyos határérték felett halálos is lehet. A vizsgálat szerint ezek az anyagok kétszer, sőt, nem egy esetben kilencszer nagyobb értéket mutattak a megengedettnél. Ez pedig az apa szerint csak egyet jelenthet: a mérgező anyagokat valaki direkt jutatta el a színésznő és a férje közelébe, vagyis az illető gyilkosságot követett el.

A halottkém 2010-es jelentése szerint viszont Britanny Murphy halálát tüdőgyulladás és gyógyszer-túladagolás okozta, de a vashiányos vérszegénysége is sokat rontott az állapotán. A bulvárlapok emellett a színésznő anorexiájáról és súlyos drogfüggőségéről is sokat cikkeztek, bár ezeket most az apa hivatalosan is cáfolta a Hollywood Reporter magazin egyik cikkében. Angelo Bertolotti szerint igazságot kell szolgáltatni Britanny Murphy és a férje halála ügyében, mert a nehézfémmérgezéssel járó fejfájás, szédülés, emésztési és légzési panaszok, hasgörcsök, remegés, izzadás és köhögés mind olyan tünet volt, ami mindkettejüknél jelentkezett, mégsem kért ezek miatt senki vegyi elemzést, ami kimutathatta volna a nehézfémmérgezést. (via Examiner)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport