300 millióval nyithat az Éhezők viadala 2

2013.11.21. 11:49

Bár Londonban már november 11-én bemutatták, Amerikában és a világ nagy részén, így nálunk is, csak mától, illetve holnaptól látható a mozikban az Éhezők viadala folytatása, a Futótűz. A találgatások persze már elkezdődtek, hogy mekkora halom pénzt tud összeszedni első igazi hétvégéjén a Jennifer Lawrence főszereplésével készült kamaszfilm.

Az első rész felülmúlta a várakozásokat, és tavaly márciusban 155 millió dollárt termelt az első hétvégén Amerikában. (Kritikánkat itt olvashatják.) A folytatással szembeni elvárásokat növeli, hogy azóta Jennifer Lawrence Oscar-díjas lett (a Napos oldalért), és a film, amiről azt hitték, hogy csak a tiniket fogja érdekelni, a felnőtt nézőknél is betalált.

A gyártó Lionsgate így joggal optimista: 150 millió dollárt várnak az első hétvégén Amerikában és 300 milliót világszerte. Még bizakadóbb becslések szerint Amerikában 160 millió is összejöhet és így a Futótűz lenyomhatja az eddigi novemberi rekordert, a 2009-es Alkonyat: Újholdat.

Az éhezők viadala 2 : Futótűz

A második rész arról szól, hogy miután Katniss Everdeen (őt játssza Jennifer Lawrence) és Peeta Mellark (Josh Hutcherson) megnyerték az Éhezők Viadalának 74. évi versenyét, szenvedéseik nem értek véget. Részt kell venniük a Győzelmi Körúton, végig kell látogatniuk az összes körzetet Panemben. Ráadásul közeledik a 75. Éhezők Viadala, Snow elnök (Donald Sutherland) pedig új szabályt hoz: idén az eddigi győztesek közül választanak harcosokat, hogy összemérjék erejüket egy mindent eldöntő küzdelem során.