Johnny Depp folytatja az Alice-t

2013.11.25. 17:04

Johnny Depp aláírt, úgyhogy most már biztos, hogy folytatást kap a 2010-es Alice Csodaországban (Kritikánk az első részről itt.). Az első filmben Alice tizenkilenc éves és éppen férjhez akarják adni egy undok, randa pasihoz, amikor felbukkan a Fehér Nyúl. Alice persze követi és újra annál az üregnél köt ki, ahová gyerekkorában beleesett. Csodaországban találja magát megint, ami a Vörös Királynő zsarnokságától szenved. Hogy mi lesz a második rész sztorija, még nem tudni, de az már biztos, hogy nem Tim Burton rendezi, hanem James Bobin, Muppets rendezője.

Az Alice Csodaországban 200 millió dollárból készült és több mint 1 milliárd dollárt hozott. Ennek fényében érthető, hogy ragaszkodtak a folytatáshoz, akár vállalja Burton, akár nem.  A bemutatót 2016. május 27-re tervezik.

Johnny Depp egyébként egyfolytában dolgozik, talán, hogy minél előbb elfeledtesse  a katasztrófális A magányos lovast. A Transcendence című sci-fiben tudóst alakít, azInto the Woods című fantasy-musicalben ő lesz a farkas, és csak ezután jön a Jack Sparrow kapitányos  Karib-tenger kalózai 5 .