Tarantino következő filmje is western lesz

2013.11.27. 10:42

A Django elszabadul című filmjéért tavaly forgatókönyvírói Oscar-díjjal jutalmazott Quentin Tarantino Jay Leno kedd esti beszélgetős műsorában jelentette be a hírt. "Erről még nem beszéltem nyilvánosság előtt, de elmondhatom a műfaját: western" - mondta a rendező, de egyúttal rögtön cáfolta, hogy folytatást készítene a Djangóhoz.

A Django forgatásáról jó emlékei vannak, nagyon megszerette a westerneket, és bele is tanult a műfajba. Tarantino napi munkarutinjáról is mesélt Lenónak: a Becstelen Brigantyk előtt reggelente, nyilvános helyeken dolgozott a forgatókönyveken, aztán éjszaka folytatta. A 2009-es produkció táján azonban változtatott ezen a módszeren, otthon kezdett írni, délelőtt tíztől délután ötig vagy akár hétig, aztán az úszómedencéjében gondolta át a folytatást. A medencében mindig sok ötlet merült fel benne.

Beszélgetés közben Tarantino és Leno felidézte azt az 1992-es műsort, amelyben először találkoztak. A rendező szerint óriási dolog volt akkoriban, hogy egy ismeretlen rendezőt meghívjanak egy talk show-ba. Leno úgy emlékezett: nagyon felkeltette a kíváncsiságát a videokölcsönzőben dolgozó fiatalember, aki akkor debütált a Kutyaszorítóban rendezőjeként, ezért invitálta meg.