Lesz Halálos iramban 7, csak később

2013.12.02. 19:19

A Universal egyelőre nem akarja kommentálni az értesülést, de úgy tűnik, hogy Paul Walker tragikus halála ellenére is a Halálos iramban című film így is a mozikba kerül csak a tervezettnél később, mivel a produkció nagy részét már leforgatták, egy nagyobb forgatás lett volna még hátra Abu-Dzabiban. 

A forgatás ma kezdték volna újra a nagy költségvetésű filmben, ami ahogyan az eddigiek is, számos autósüldözéses jelenetet tartalmaz. Az Universal Pictures egész vasárnap délelőtt ülést tartott, hogyan lehet úgy folytatni a filmet és a forgatást, hogy az ne legyen kegyeletsértő Walkerre nézve. A stúdió vasárnap közleményt adott ki, melyben sajnálatát fejezet ki Paul Walker halála miatt aki „14 éve a stúdió szeretett és megbecsült tagja volt”.

Nem csak a szereplő hiánya miatt van bajban az Universal, hanem Walker halálának körülményei miatt is, hiszen a színész éppen egy, a filmben is gyakran használt autóhoz hasonlóban halt meg. Gondban lesz tehát a cég a film, promózásával is. Terry Gilliam is volt már hasonló helyzetben, amikor az akkor 28 éves Heath Ledgert a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma forgatása alatt holtan találták a lakásán. Akkor több színész ugrott be Ledger szerepébe, akik karakterének különböző verzióit testesítették meg.

A sors furcsa fintora, hogy az autósjeleneteiről híressé vált Walker éppen egy autóbalesetben halt meg. A 40 éves színész egy barátjának az autójában utazott szombat délután, amikor a kocsi összetört Los Angelestől északra. A piros Porsche Valenciában nekiütközött egy lámpaoszlopnak, aztán kigyulladt.

Walkernek két másik filmje is hamarosan a moziba kerül, az egyik a Katrina hurrikán pusztításáról szóló Hours című film, amelyek bemutatója a hónapban várható, a másik pedig a BrickMansions, ez az utómunkálatoknál tart.

Hours