Tovább menetel Az éhezők viadalának folytatása

2013.12.02. 08:38

Tovább menetelt az észak-amerikai mozikasszáknál Az éhezők viadala: Futótűz című akciófilm, amelyre a hálaadás napi hosszú hétvégén összesen 110 millió dollárért (több mint 24 milliárd forintért) váltottak jegyet. A film minden idők legjobb novemberi premierhétvégéjét futotta a múlt hétvégén 161,1 millió dollárral. A magyar mozikban is látható produkciót máris az év legnagyobb kasszasikerei között emlegetik.

A sorozat első része, amelyet Gary Ross rendezett, szintén kasszasiker lett, már 2012. márciusi premierhétvégéjén 152,5 millió dollárt hozott, és végül Észak-Amerikában összesen 408 millió dollárra rúgott a jegybevétele. A második epizód rendezését Francis Lawrence vette át, a produkció költségvetését pedig megduplázták.

A szerda óta tartó hálaadás napi hosszú hétvége második legnagyobb jegybevételét a Disney új produkciója, a Jégvarázs érte el. A magyar mozikban csütörtöktől látható családi animációra 93 millió dollárért váltottak jegyet az öt nap alatt az Egyesült Államokban és Kanadában. Ezzel mindkét film megdöntötte a hálaadás napi hosszú hétvége eddigi bevételi rekordját, amelyet 2001-ben a Harry Potter és a bölcsek köve állított fel 82,4 millió dollárral – írja az MTI. A hosszú hétvége összbevétele is rekordot döntött: a tavalyi 290 millió dollár után idén mintegy 294 millió dollárt hagytak a nézők a mozikasszáknál az öt nap alatt. A hosszú hétvége harmadik legnagyobb bevételét a Marvel-képregényből készült Thor: Sötét világ című film érte el 15,5 millió dolláros jegyeladással.