Közösségi pénzből forogna egy magyar sci-fi

2013.12.07. 11:23

A Kickstarter nevű közösségi oldal segítségével igyekeznek összeszedni egy magyar sci-fi pilot büdzséjét. A módszer működik, a Veronica Mars című kultuszsorozatból is így lett mozifilm.

A Renegades of the Galaxy (A galaxis renegátjai) című magyar sci-fit az a Gaál Viktor készítené, aki korábban a testVérek (2004), az ARCHE (2005), a Varázserdő (2007), A Tea Színe (2008) az ARCHE 2. – Istenek Alkonya (2011) és a Második Honfoglalás (2012) című regényeket írta, legutóbb pedig egy Battleground ZERO cmű alkotását adta el sikerrel forgatókönyvnek, szóval van előtörténete a pilotkezdeményezésnek. 

DIO-szept14-1024x576

Gaál nem a teljes film költségvetését igyekszik összeszedni, hanem egy rövid pilotét, amiben megmutathatja, milyen sorozatot képzelt el a történetnek. A sztori az űrben játszódna, a hátterét a Földet irányító, természetesen gonosz gigacégek adnák, ahol katonai iskolában képzik ki az agyatlan, rendszert kiszolgáló kadétokat, de páran megszöknek, és mindenféle kalandba keverednek. 

A projekthez sikerült megnyernie az Arany Nimfa díjas Osvárt Andreát, akit mostanában a Szállító sorozatverziójában lehet látni bikiniben, és Bányai Miklóst, aki a The Voice kísérőműsorából, a Dracula című sorozatból vagy a Marslakókból is ismerhetünk. A pilot felvételei már befejeződtek, ha minden igaz, de az utómunkákra (a sci-fi a trükkök miatt drága műfaj) kell még pénz, ezért indították be a Kickstarter-kampányt.

A cél 1500 font (542 000 forint), erre van 30 napjuk, jelenleg 805 fontnál tartanak. Aki 5 fontot ad nekik, megkapja a kész pilotot, a forgatókönyvet és a storyboardokat, 25 fontért már kulisszák mögötti exkluzív tartalom jár, 500-ért pedig produceri kreditet lehet vásárolni. Ha nem jön össze az 1500 font, az adományokat visszautalják. Itt lehet adakozni.

Renegades of the Galaxy (A galaxis renegátjai) - egy új sci-fi vízió!