A Gravitáció és a Phillips kapitány az év filmjei között

2013.12.10. 11:43

A Gravitáció (indexes vélemény a filmről itt), a nálunk januárban mozikba kerülő Amerikai botrány, és a Fruitvale Station című független film is szerepel azon a tízes toplistán, amelyet az idei legjobb amerikai filmekből állított össze az Amerikai Filmintézet - írja az MTI. Az intézet minden évben kiadja a legjobb filmek tízes listáját, de rangsort nem állít fel a filmek között.

GRAVITÁCIÓ

Az idei legjobbak közé bekerült még a Phillips kapitány című, Tom Hanksszel forgatott szomáliai kalózdráma (nekünk is tetszett, kritikánk itt olvasható), a 12 év rabszolgaság című film Brad Pittel, ami szintén januárban jön a magyar mozikba. Az amerikaiaknak tetszett még a Nebraska című vígjáték, a Her című futurista románc, a Walt Disney életéről szóló Mr. Banks megmentése, a hatvanas évekbeli New York-i folkzenei színpadot bemutató Inside Llewyn David és Martin Scorsese új filmje, A Wall Street farkasa.

A filmintézet listája kritikusok, filmtörténészek, tévés és filmszínészek, és az intézet vezetőinek ítélete alapján alakul ki, és általában jól jelzi az Oscar várható eredményeit.